Door op een titel te klikken krijg je de bestanden te zien waarvan een DVD gemaakt is door onze eigen camera man Robin Zwanenburg.

Titel  Datum  Camera
Dancing with OBK 2011 Mei 2011 R. Zwanenburg/PJ Stuut/Michael
Jaarfilm 2010 Februari 2011 R. Zwanenburg
Concertreis Tsjechië 2010 Februari 2011 R. Zwanenburg
Jaarfilm 2009 Februari 2010 R. Zwanenburg
Dancing with OBK 2009 Februari 2010 R. Zwanenburg/Michiel Helder
Jaarfilm 2008 Februari 2009 R. Zwanenburg
Jaarfilm 2007 Januari 2008 R. Zwanenburg
Pieten over de vloer   December 2007 R. Zwanenburg
Play Inn EF September 2007 R. Zwanenburg
Bloembollenactie April 2007 R. Zwanenburg
Jaarfilm 2006 Januari 2007 R. Zwanenburg
OJFO Kamp 2006 Oktober 2006 R. Zwanenburg
OBK Solistenavond 2006 Maart 2006 R. Zwanenburg
OBK Winterconcert 2006 Maart 2006 R. Zwanenburg
Jeugd Kamp 2005 Oktober 2005 R. Zwanenburg
OBK Solistenconcours EF April 2005 R. Zwanenburg
Otterlo 1150 jaar April 2005 Jan Loois
Otterlo in oude tijden Otterlo 1957-1962 Bew. R. Zwanenburg
OBK Solistenconcours April 2005 R. Zwanenburg

Dancing with OBK 2011

De voetjes van de vloer, maar dan wel swingend op een hoog niveau. Andrew en zijn partner Marianne Rap wonnen zaterdag 9 april 2011 de danswedstrijd tijdens het evenement 'Dancing with OBK'.
De Waldhoorn vormde het decor van dit tweejaarlijks dansfestijn dat muziekvereniging OBK op poten zet. Vijf bekende Otterloërs dansten met vijf ervaren dansers van Swingpoint Dance & Sports te Ede. Een half jaar lang oefenden zij diverse dansen zodat zij goed voor de dag kwamen.
De livemuziek werd verzorgd door OBK zelf en in de jury zaten Peter van Breenen (eigenaar van Swingpoint), Evert van Milligen (wethouder) en niet te vergeten de BadBoyz (X-Factor).
Vanaf 19.30 tot 22.45 uur werden driehonderd bezoekers getrakteerd op diverse vormen van stijldansen, een optreden van rolstoelpaar Henk en Nel van der Vegte en Streetdance groep Plan B. Natuurlijk traden de BadBoyz ook zelf op. Na het officiële deel werd de avond afgesloten met DJ Erwin van Dijk. Tot in de late uurtjes ging het feest nog door. Dancing with OBK was professioneel georganiseerd.  

   

terug


Jaarfilm 2010

Verwacht: februari 2011 wordt nog aan gewerkt

terug


Concertreis Tsjechië 2010

Verwacht: februari 2011 wordt nog aan gewerkt

terug


Jaarfilm 2009

Dit jaar was heel bijzonder voor OBK naast de gebruikelijke optredens hebben we ons gericht op een spectaculair Dancing with OBK i.s.m. dansschool Swingpoint. Hier is een aparte film van gemaakt. Op deze jaarfilm zijn vooral beelden van onze winteruitvoering, de onderlinge solistenavond en het jeugdkamp in Giethoorn te zien. Nieuw voor de drumband was een RhytmXperience in Weert, waar we met de voetbalbus heen zijn gegaan. Ook bijzonder was een kerstviering van de Ericaschool, een zoektocht naar het koningskind, waarbij er sneeuw lag om het plaatje compleet te maken.

jaarfilm2009

terug


Dancing with OBK 2009

Dancing with OBK een spectaculaire avond waarbij OBK zich van een kant heeft laten zien die Otterlo niet verwacht had. In samenwerking met dansschool Swingpoint uit Wageningen hebben we geprobeerd een avond neer te zetten om nooit te vergeten.  Vijf bekende Otterloërs dansten met een professionele danser begeleid door muziek van OBK zelf. Een jury met Gordon en twee juryleden van Swingpoint beoordeelde de eerste ronde. Het publiek mocht met behulp van een decibel meter meestemmen in de tweede ronde. Cora Stegman en Bert Bolwerk waren de gastvrouw en heer van deze avond. Een Greenroom en interviews via een beeldscherm in de zaal van de Waldhoorn ontbraken niet. De technici hadden hun handen vol aan deze spannende avond. Deze werd met succes afgesloten door de winnende danser Conrad Brunekreeft, waarbij het vuurwerk niet ontbrak.  Onze eigen organisator Henry vroeg zijn vriendin Kim ten huwelijk wat de avond helemaal verrassend maakte.

dancing2009

terug


Jaarfilm 2008

Het jaar 2008 stond in het teken van muzikale vertellingen. In mei hebben we de muzikale vertelling van het Tinnensoldaatje opgevoerd. Helga Meijer vertelde het verhaal en de jeugd beeldde dit uit. In het najaar hebben we dit omgedraaid, speelde de jeugd het stuk King Arthur en werd het toneelspel door de volwassen leden van OBK gedaan. In december hebben we voor het eerst een kerstconcert ten gehore gebracht, samen met het koor Heartbeat.

jaarfilm2008

terug


Jaarfilm 2007

2007 was weer een bijzonder druk jaar voor OBK. Het ene optreden is net afgelopen en het ander staat al weer gepland. Toch hebben we met ze allen weer mooie prestaties behaald, zoals het concertconcours in Zaandam en het solistenconcours van de KNFM. De vele activiteiten mogen we natuurlijk ook niet vergeten, de play inn van de EF, Ede dweilstad en nog veel meer, wat allemaal op deze dvd staat. Veel geld leverde sommige acties op zoals de bloembollen actie met potgrond. Dit hebben we ook zoals vorig jaar allemaal weer netjes vastgelegd met onze foto- en filmcamera. Veel kijkplezier!!! met het jaar 2007 van OBK Otterlo.

jaarfilm2007

terug


Pieten over de vloer

Hier is het dan toch echt... het nieuwe idee van Daphne en Marieke; Pieten over de vloer! De diva's gaan op bezoek naar Eureka omd aar met onvoorbereide gedachte de bewoners te vermaken met pepernoten en een praatje! Ook staat er op deze dvd een samenvatting over de optocht van OBK Otterlo die voor het eerst met sinterklaas in nieuwe stijl door het dorp rijdt.

pietenoverdevloer

terug


Play Inn EF

Op zaterdag 29 september heeft de jeugdcommissie van de Edese Federatie een Jeugd Play Inn georganiseerd. Overdag is er gerepeteerd met ongeveer dertig muzikanten van OBK Bennekom, Edesche Harmonie, Irene Ederveen, KNA Lunteren en OBK Otterlo in de Kei te Ede. Tijdens deze Play Inn stond dit jeugd orkest onder leiding van dirigent Arie Willem Schouten. Die een gevarieerd programma met koraal, mars en natuurlijk een nummer als Pirates of the Caribbean met de jeugd instudeerde. De dag werd afgesloten met een concert voor ouders en andere belangstellenden.

playinnef

terug


Bloembollenactie

De bloembollen verkoop van muziekvereniging OBK op zaterdag 14 april was een groot succes. Na het opladen van de bollen en potgrond gingen we verspreid op weg naar onze straten, waar ieder groep was ingedeeld. De dag verliep soepel en sommige mensen waren al bijna door de potgrond heen, waardoor er af en toe opnieuw potgrond opgeladen moest worden. Fotograaf Boudewijn Geijtenbeek & filmmaker Robin Zwanenburg hebben die dag verschillende groepen gevolgd en laten van sommige de hilarische hoogtepunten zien hoe de verkoop aan de deur er aan toe ging. OBK organiseerde deze actie in samenwerking met bloembollenkwekerij Jaap Duijs Haarweg 2 te Otterlo. De potgrond werd bij Cooperatie Wekerom gehaald. Na afloop werden we bij ons repetitielokaal door Rita en Kim verwelkomd met een welverdiend hapje en drankje na het harde werken tijdens deze warme dag. De bedoeling van deze actie was om de dirigent van het Otterlo’s Jeugd Fanfare Orkest te kunnen financieren.

bloembollen

terug


Jaarfilm 2006

Dit is de jaarfilm 2006 van muziekvereniging OBK Otterlo. Heel veel activiteiten van onze vereniging zijn vastgelegd met foto's en opnamen. De mooiste momenten zijn bij elkaar gezet in een jaarfilm. Aan het eind van de film hebben we onze club v 100 leden opgenomen, zonder sponsors kan de vereniging immers niet. In het jaar 2006 is er veel gebeurd, naast alle gebruikelijke activiteiten hebben we een nieuwe dirigent (Hans v Hees) en instructeur (Marc Gouswaart) aangetrokken. Stephan Koppelaar staat nog steeds voor het OJFO en heeft daar een jeugdcommissie opgericht. Naast hem en docent Pier de Jong hebben we voor de saxofoons Sabrina Dronkers als docente gevonden. Ook hebben we een blazersklas opgericht. Door sponsor- en donateursgelden was het mogelijk om twee nieuwe trompetten en twee altsaxen voor de jeugd aan te schaffen. Een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Dorpsgevoel en de Sponsorloterij hebben we de twee bes bassen kunnen vervangen. Een jaar met veel mooie momenten, we nu kijken al weer uit naar de volgende jaarfilm, want er staan weer veel leuke dingen op de planning.

jaarfilm2006

terug


OJFO Kamp 2006

Het weekend van 13,14 en 15 oktober is voor de jeugd van OBK Otterlo weer een zeer geslaagd weekend geweest. Ze zijn namelijk op kamp geweest in het Noorden van dit kikker landje, in het plaatsje Langweer te Friesland. Waar zij verbleven in het paviljoen Hepkema, wat voor deze gelegenheid een perfecte accommodatie was. De accommodatie lag ongeveer 20m vanaf het meer Langweerder Wielen en had een lange steiger die werd gebruikt om de zeilbootjes aan vast te maken.

Het AC van OBK Otterlo had er deze keer voor gekozen om het muzikale even opzij te zetten en daarvoor in de plaats, het zeilen als middelpunt van het weekend te laten zijn. En dat is dan ook goed uit de verf gekomen, aangezien er de zaterdag ochtend en middag is gezeild en de volgende morgen in wedstrijd verband is gestreden.

De Zaterdag avond stond in het teken van een gezellige barbeque met aansluitend een quiz van Rosanne, Michelle en Luana. Daarna een muzikale toets bedacht door de dirigent van de fanfare. Die speciaal voor de jeugd even op en neer reed om de toets te geven en te beoordelen. Aansluitend een spetterend optreden door de zangeres Anastacia en zanger Eros, met het nummer I Belong To You, die tussen al hun concerten door nog een gaatje hadden gevonden om hun geweldige song ten gehore te brengen. De avond werd afgesloten met een prijs uitreiking van de toets. Niels van Ark kwam als beste uit de bus en kreeg een cd bon als prijs. Bij deze bedankt het AC onze dirigent Hans v Hees voor zijn bijdrage aan dit succesvolle kamp.

De nachten die werden ondergaan door de meeste van de jeugd leden, stonden in het teken van film kijken in de geimproviseerde bioscoop die mogelijk werd gemaakt door Karin v Leusden, die een beamer en scherm had geregeld via school voor dit kamp.

ojfokamp2006

terug


OBK Solistenavond 2006

Het onderlinge solistenconocurs was een geslaagde, gezellige avond voor OBK en een uitdaging voor onze beginnende jeugd. Ook voor de ouderen van de muziekvereniging was deze avond een goede voorbereiding voor het solistenconcours van de Edese Federatie.

solistenavond2006

terug


OBK Winterconcert 2006

Op zaterdag 11 Maart heeft OBK haar jaarlijkse winteruitvoering gegeven in de zaal van de Waldhoon. Een geslaagde avond waarbij het Otterlo's Jeugd Fanfare Orkest de spits afbeet. Alle leerlingen van de vereniging hebben met het OJFO First Concerto gespeeld. Daarna tradt de Fanfare en Drumband afwisselend op. Zij brachten nummers als Classical Gold en Gloria Estafette ten gehore. Een volle zaal met afsluitend spetterend vuurwerk.

winterconcert2006

terug


Jeugd Kamp 2005

Op het kamp is onze filmregisseur Robin druk bezig geweest met het 'schieten' van een film. De drie dagen waren gevuld met een zwemavond op vrijdag in Nunspeet en een spelmiddag zaterdag buiten op het veld van de Houtkamp, waar we ook overnachten. De late avonden, of beter gezegd nachten, werden gevuld met films kijken in onze eigen opgezette 'filmzaal' en keten in de slaapzalen.

Ook de muziek, hoe kan het anders, ontbrak niet en resulteerde in een concert, onder leiding van Stephan Koppelaar, voor de ouders op zaterdagavond. Zowel OJFO als de kinderen van de drumband lieten van zich horen. Overdag is hier nog even flink voor gerepeteerd, ook met oog op het concertconcours van 5 november. Ook werd deze avond van de gelegenheid gebruik gemaakt, door ëvoorzitterí Gea v Omme, om Frits Zwanenburg te bedanken voor zijn enthousiaste leiding van het eerste jaar over OJFO. Rita Zwanenburg heeft de tweede avond weer goed voor de inwendige mens gezorgd, zodat we niet met een lege maag op pad gingen voor een zeer spannende dropping georganiseerd door onze 'drill instructor' Henry, waarbij Frits ons nog verraste met een bezoek in zín politiewagen.

Veel te weinig slaap dus tijdens dit kamp, wat een ieder toch niet weerhield om de laatste dag weer heel sportief een 'nat' wedstrijdje in twee teams te volbrengen op het Woudlager met een rubberbootje. Dat je binnen een muziekkorps ook leert samenwerken bleek hieruit wel. Na veel werk is het dan eindelijk zover en zijn al deze activiteiten vastgelegd op een DVD met ruim een uur film, muziek en tientallen foto's van het zeer geslaagd Jeugdkamp 2005.

kamp2005

terug


OBK Solistenconcours EF

solistenconcours2006

terug


Otterlo 1150 jaar

Al eeuwen lang sprak men over Otterlo maar omstreeks 1560 werd Otterlo ook op kaart gezet en later verdeeld in buurtschappen. Om het verleden weer wat terug te halen is in deze film gebruik gemaakt van foto's, prentbriefkaarten en oude filmbeelden. Met de groei van het dorp is er bloeiend verenigingsleven en grote saamhorigheid ontstaan. Het feest ter gelegenheid van het 1150 jarig bestaan van Otterlo is daar een bewijs van. Met een korte terugblik en een overzicht tot en met de grandiozers. Al een leuke herinnering en zinvolle bijdrage aan het 1150 jaar bestaan. Met dank aan al diegene die hebben meegewerkt voor het tot stand brengen van deze film.

otterlo1150

terug


Otterlo in oude tijden

In de vorige eeuw, eind jaren 50, begin jaren 60 heeft het bestuur van muziekvereniging Oefening Baart Kunst opdracht gegeven tot het filmen van ons dorp en haar bewonders van toen. De film is in het verleden overgezet op videoband, maar bleek in beeldkwaliteit erg achteruit te zijn gegaan. William Bresser kwam met het idee de film van videoband over te zetten naar DVD en te promoten onder de inwonders van Otterlo anno 2005 en derden ten bate van de muziekvereniging. Nadat hij deze had bewerkt bleek de beeldkwaliteit wederom onvoldoende.

Omdat wij als bestuur van OBK het initiatief van William zeer waarderen zijn wij op zoek gegaan naar de originele filmopnamen van toen. Na enig speurwerk bleek een lid van de muziekvereniging deze ergens op zolder te hebben liggen. Het geluk wil dat de beelden op de originele filmopnamen redelijk goed bewaard zijn gebleven. Het bleek de moeite waarde de hele film te digitaliseren door een gespecialiseerd bedrijf. De DVD is zodanig bewerkt dat u kunt genieten van de beelden van toen en de geluidskwaliteit en ingevoegde beelden van nu.

Omdat veel mensen in de film er niet meer zijn, of inmiddels zodanig zijn veranderd dat u ze zeker niet meer zal herkennen, zijn voor zover mogelijk en voor zover bekend de namen van de mensen onderin beeld gebracht. Wij hopen als vereniging op deze wijze een leuke en zinvolle bijdrage te leveren aan het 1150 jaar Otterlo.

otterloinanderetijden

terug


OBK Solistenconcours

Voor de eerste keer doet de jeugd mee aan het onderlinge solistenconcours, wat met veel gezelligheid en muzikaliteit is gehouden, ook een goede voorbereiding op het solistenconcours van de Edese Federatie.

solistenconcours2005

terug

Nieuwsberichten:

Agenda:


Volg OBK op Facebook:


Volg O'Tunes op Facebook:

OBK

Multimedia

Steun

Contact

Leden