De fanfare telt bijna veertig leden en wordt ieder jaar versterkt met een aantal leden uit het jeugdorkest, die na het behalen van hun A diploma de overstap mogen maken. De fanfare repeteert op maandagavond onder leiding van Chris Kok.

De fanfare speelt, naast de klassieke fanfare stukken, een breed, eigentijds repertoire van licht-klassieke werken tot bewerkingen van jazz, TV en filmmuziek. Onze doelstelling is om voor het publiek een zo aantrekkelijk mogelijk programma te kunnen spelen met voldoende uitdaging voor de fanfareleden.

In 2014 hebben we een nieuw evenement georganiseerd 'Maestro'. Vijf bekende Otterloers hebben ons fanfare orkest gedirigeerd; Bertus Hendriksen van de voetbal, Cees de Rooij van de biljart, Gabrielle van Voorst van de volleybal, Truida Ribbers van de Waldhoorn en Ronald Klomp van de tennis.

In 2010 zijn we in juni op concertreis naar Chrudim in Tsjechië geweest en hebben we een swingend kerstconcert gegeven met Today's Black Gospelkoor 'n Tune uit Rotterdam. 

In 2009 heeft het nieuwe evenement Dancing with OBK zijn intrede gemaakt. Dit evenement is erg goed bevallen bij het publiek en werd daarom eveneens in 2011 georganiseerd. Hierbij heeft OBK de bevolking van Otterlo uitgedaagd tot een dans competitie qua dans gecoached door dansschool Swingpoint en muzikaal door OBK.

In 2008 heeft de fanfare zich bezig gehouden met concerten voor de jeugd. In mei voerde zij het stuk het Tinnensoldaatje op een mooie muzikale vertelling, verteld door Helga Meijer en uitgebeeld door de jeugd van OBK. In oktober werd King Arthur gespeeld en werden de rollen omgedraaid. Leden van de Fanfare speelde het verhaal uit, dat wederom verteld werd door Helga en de jeugd speelde met het orkest mee.

Nieuwsberichten:

Agenda:


Volg OBK op Facebook:


Volg O'Tunes op Facebook:

OBK

Multimedia

Steun

Contact

Leden