De jeugd leert tijdens de lessen van de blazersklas een instrument bespelen. Vervolgens kunnen ze gaan samenspelen op een hoger niveau en alles leren wat er verder bij een fanfare komt kijken. Dat is uiteindelijk ook hetgeen muziek maken zo leuk maakt. Samen muziek maken is immers net als een teamsport.

Wanneer zij dan een A diploma hebben, kunnen zij vanuit het jeugdensemble doorstromen naar de fanfare. Het jeugdensemble wordt ieder jaar weer uitgebreid met enkele kinderen uit de opleiding. We zorgen er op deze manier als vereniging voor dat alle kinderen één keer in de week een moment van samenspel hebben, naast de individuele lessen. Het jeugdensemble speelt muziek uit 'Band Time Starter en Expert'. Zij treden meerdere keren per jaar op. Tijdens concerten van de vereniging en bij het WoonZorgHuis Eureka.

Geschiedenis

Sinds zomer 2004 heeft OBK een eigen jeugdorkest met ongeveer 25 leden gehad. Het OJFO stond het eerste jaar onder leiding van onze voorzitter Frits Zwanenburg. Sinds oktober 2005 had hij het stokje overgedragen aan Stephan Koppelaar. In april 2008 heeft Hans van Hees dirigent van de fanfare het stokje van Stephan overgenomen om met veel enthousiasme het OJFO te dirigeren tot maart 2010. Toen heeft Mark Snitselaar het OJFO gedirigeert en is het omgedoopt tot OJFEnsemble. Sinds de zomer van 2011 staat onze koperdocent voor het OJFE.

De jeugd, die uit de AMV opleiding kwam, leerde in de blazersklas een instrument bespelen. Vervolgens speelden ze met begeleiding van de wat oudere jeugd uit het "grote" orkest, samen op een hoger niveau en leerde alles wat er verder bij een fanfare komt kijken. Na de zomervakantie werd het jeugdorkest ieder jaar weer uitgebreid met enkele kinderen uit de blazersklas. Laatste nummers die het jeugdorkest speelden waren o.a. Weather Report, Tango d'Amore met altsax solo en Conductors Nightmare.

Om de saamhorigheid tussen de jeugdleden te vergroten proberen we ieder jaar op kamp te gaan. Onderstaande foto's zijn tijdens de kampweekenden gemaakt. 

2010

2011

kamp2008

OJFO 2008 o.l.v. Hans v Hees

kamp2009

OJFO tijdens kampweekend 2009

   

kamp2004

OJFO 2004 o.l.v. Frits Zwanenburg

kamp2005

OJFO 2005 o.l.v. Stephan Koppelaar

 

Nieuwsberichten:

Agenda:


Volg OBK op Facebook:


Volg O'Tunes op Facebook:

OBK

Multimedia

Steun

Contact

Leden