Muziekvereniging OBK Otterlo is lid van de belangrijkste koepelorganisaties om het niveau van de orkesten en de individuele muzikanten te vergroten, om gezamenlijk aan activiteiten deel te nemen en om het samenspelen tussen muzikanten te bevorderen.

Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie

De KNMO (voorheen KNFM) is de landelijke koepelorganisatie van onder andere HaFaBra verenigingen. 

Muziek Bond Gerlderland Flevoland

De MBGF is op 3 januari 2014 opgericht nadat op 1 januari 2014 de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) tot stand was gekomen. Dit was het gevolg van de fusie tussen de VNM en de KNFM. De MBGF is een autonome bond die is aangesloten bij de landelijke K.N.M.O. De muziekverenigingen in de provincies Gelderland en Flevoland zijn lid van de MBGF. OBK neemt deel aan de door de MBGF georganiseerde concoursen (ook mars, concert en solisten). Daarnaast maakt OBK gebruik van de geboden faciliteiten Zo is er een opleidings- en examenplan ontwikkeld voor de HaFaBra muzikanten. Hieraan doen ook onze OBK muzikanten mee, en vaak met goed resultaat. 

Edese Federatie t/m 2010

De Edese Federatie, opgericht in 1953, is de koepelorganisatie van de fanfare en harmonie orkesten in de regio Ede. De Edese Federatie organiseert concoursen (mars, concert en solisten) en functioneert als contactpunt naar de gemeente. Hiermee wordt het belang van de verenigingen gewaarborgd en worden allerlei activiteiten ondernomen waardoor de verenigingen hun gezicht kunnen laten zien aan een breder publiek. De concoursen dragen bij aan het verhogen van muzikale niveau en vergroten de onderlinge band tussen de verenigingen. OBK Otterlo was lid van deze organisatie tot 2010. Nu maakt zij volledig gebruik van de KNMO om het muzikaal niveau te waarborgen.

 

Nieuwsberichten:

Agenda:


Volg OBK op Facebook:


Volg O'Tunes op Facebook:

OBK

Multimedia

Steun

Contact

Leden