Muziekvereniging Oefening Baart Kunst Otterlo is een muziekvereniging waar inwoners uit Otterlo en omstreken, naar toe komen om muziek te maken onder deskundige leiding. Ieder jaar zijn er de ‘traditionele’ activiteiten. Daarnaast probeert de vereniging zich iedere keer weer op een andere manier te laten zien. In 2008 heeft zij bijvoorbeeld een aantal muzikale vertellingen laten horen en zich gericht op de jeugd. In 2009 is er een spectaculair dancing With the Stars georganiseerd, wat voor herhaling vatbaar is gebleken en in 2011 daarom wederom met succes is georganiseerd.

De dweilband heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een vaste inkomstenbron voor de vereniging en laat zich op verschillende manieren zien, tijdens Sinterklaas als Pietenband en met kerst als Kerstmannenorkest. Met in 2012 een nieuwe naam en teneu, kan O'Tunes uw evenement uitstekend tot een feest maken door voor de vrolijke noot te zorgen.

De vereniging heeft in 2004 een B-orkest (Otterlo’s Jeugd Fanfare Ensemble) opgericht tussen de opleiding en de fanfare. Het biedt een mogelijkheid om leerlingen (niet leeftijdsgebonden) nog natuurlijker te laten overgaan naar het grote orkest. Om het verschil in het muzikale niveau van de bestaande en instromende leden niet te groot te laten worden, is dat wenselijk. Ook is er een Blazersklas systeem om leerlingen van begin af aan in samenspel verband te laten musiceren.

De slagwerkgroep is gegroeid en speelt naast ongestemde werken nu ook werken met melodische slagwerk instrumenten. Er is een jeugdslagwerkgroep opgericht in 2010, zodat ook daar het samenspel vroegtijdig aandacht krijgt en de slagwerkgroep op een uitdagend niveau kan blijven spelen. Daarnaast hebben we met het aantrekken van docenten voor iedere instrumentengroep onze opleiding geprofessionaliseerd. Muziekvereniging OBK heeft de laatste jaren laten zien dat zij aan de weg timmert.  

 

 

Agenda:


Volg OBK op Facebook:


Volg O'Tunes op Facebook:

OBK

Multimedia

Steun

Contact

Leden